Schoolbezoek

Bereikbaarheid

Adres:

Leuvensesteenweg 582

2812 Mechelen ( Muizen)

ZOO Planckendael kan je op verschillende manieren bereiken:

met De Lijn

Bussen 284, 285 en 686 van De Lijn rijden rechtstreeks naar ZOO Planckendael. Vertrekken doe je aan het station van Mechelen.

Let op: bus 686 kan je niet combineren met een B-dagtrip naar ZOO Planckendael. De lijnen 284 en 285 wel.

met de trein

Vanuit station Mechelen: stap na je treinreis in Mechelen de Planckendael Express op. Zie hieronder voor meer info.
Vanuit station Muizen: op wandelafstand van ZOO Planckendael. Download de deze route onderaan de pagina en wandel recht het park in.

Met een B-Dagtrip sporen groepen en scholen (vanaf 15 personen) extra voordelig naar ZOO Planckendael. Een B-Dagtrip voor groepen reserveer je rechtstreeks via het onlineaanvraagformulier op belgiantrain.be of telefonisch via het Contact Center van NMBS Mobility op 02 528 28 28 (7 dagen op 7 van 7u00 tot 21u30). Reserveren kan tot ten laatste 12 werkdagen voor de gewenste reisdatum.

Let op: Er worden gereserveerde zitplaatsen voorzien voor mensen die reizen met de B-Dagtripformule voor groepen. Reizen er samen met de groep personen mee met een ander vervoerbewijs (bvb. omdat ze reeds een Planckendael-abonnement hebben) dan kunnen zij zich uiteraard bij de groep aansluiten. In de gereserveerde rijtuigen zijn altijd wel voldoende zitplaatsen voorzien, zodat de volledige groep comfortabel samen kan reizen.

met de Planckendael Express

Je kan alle schooldagen de Planckendael Express reserveren (vanaf 30 personen). Die verbindt het station in Mechelen met ZOO Planckendael. Reservaties op basis van beschikbaarheid. Gelieve ten laatste 3 weken op voorhand te reserveren.

Tarief voor ticket heen & terug scholen & jeugdgroepen:

  • prijs per kind (3-17j): € 1,00*
  • prijs per volwassene: € 3,50*
  • info en reservatie via 03 202 45 40

* Prijzen inclusief 6% btw

met de auto

ZOO Planckendael met de auto bereiken

met de fiets

ZOO Planckendael met de fiets bereiken