Schoolbezoek

Bereikbaarheid

UPDATE 18/04/2021 - ZOO Planckendael is open! Helaas zijn op vraag van de overheid onze gebouwen niet toegankelijk voor bezoekers. Daarom is een wandeling door het park een buitenbeleving. Abonnees hoeven enkel te reserveren tijdens de weekend-, feest-, brug en vakantiedagen. Voor het grote publiek is het altijd verplicht om te reserveren, ook op weekdagen. Koop eerst je ticket, en reserveer een tijdstip van aankomst. Dit geeft je toegang tot het park tot sluitingstijd. Reserveer hier je bezoek. Raadpleeg alle maatregelen die voor jouw en onze veiligheid genomen worden in het park. Tot snel, zorg goed voor elkaar!
Bezoekers in het park:
0%* * realtime % bezoekers t.o.v. de toegelaten max. coronacapaciteit.

Adres:

Leuvensesteenweg 582

2812 Mechelen ( Muizen)

ZOO Planckendael kan je op verschillende manieren bereiken:

met De Lijn

Bussen 284, 285 en 686 van De Lijn rijden rechtstreeks naar ZOO Planckendael. Vertrekken doe je aan het station van Mechelen.

met de trein

Vanuit station Muizen: op wandelafstand van ZOO Planckendael. Download de deze route onderaan de pagina en wandel recht het park in.

Vanuit station Mechelen: stap na je treinreis in Mechelen de ZOO Planckendael Express op. 

Met het extra voordelige groepsbiljet spoort je klas extra voordelig naar ZOO Planckendael. Vier goede redenen om te kiezen voor de trein:

  • Nieuw groepsbiljet: slechts € 1 per traject per kind!*
  • Vlot naar het station Mechelen waar de Planckendael Express je in ca. 10 min. tot aan de ingang van ZOO Planckendael brengt.
  • De trein is een klimaatvriendelijk vervoermiddel.
  • Extra voordelig scholentarief voor de ZOO Planckendael Express: slechts € 1 (H/T) per leerling

Reserveer je groepsbiljet op nmbs.be/groepsbiljet en je bezoek aan Planckendael, eventueel ook je gids, via scholen@kmda.org.

* Geldig voor kinderen onder de 12 jaar. Reizigers ouder dan 12 jaar genieten 60% korting op het standaardtarief met een maximumprijs van €5,30/traject/groepslid.

met de ZOO Planckendael Express

Je kan alle schooldagen de ZOO Planckendael Express reserveren (vanaf 30 personen). Die verbindt het station in Mechelen met ZOO Planckendael. Reservaties op basis van beschikbaarheid. Gelieve ten laatste 3 weken op voorhand te reserveren.

Tarief voor ticket heen & terug scholen & jeugdgroepen:

  • prijs per kind (3-17j): € 1,00*
  • prijs per volwassene: € 3,50*
  • info en reservatie via 03 202 45 40

* Prijzen inclusief 6% btw

met de auto

ZOO Planckendael met de auto bereiken

met de fiets

ZOO Planckendael met de fiets bereiken