Bereikbaarheid

Met de auto

Ben je van plan om met de auto naar ZOO Planckendael te tuffen? Wij wijzen je de weg!

⚠️Wegenwerken nabij ZOO Planckendael

Van 3 augustus tot 5 september 2021 plant het Agentschap Wegen & Verkeer werken aan de Leuvensesteenweg, de steenweg waar ZOO Planckendael aan gevestigd is. ZOO Planckendael blijft bereikbaar tijdens de werken.

Vanaf maandag 13 september breekt een tweede fase van de werken aan en is enkel éénrichtingsverkeer mogelijk op de Leuvensesteenweg vanuit Mechelen in de richting van Leuven. Het verkeer uit de richting van Leuven zal vanaf het kruispunt met de Trianonlaan omgeleid worden in de richting van Hofstade, om zo via de E19 Mechelen te bereiken.

Het verkeer komende van de E19 bereikt ZOO Planckendael via afrit Mechelen-Zuid of Mechelen Noord. Volg de ring rond Mechelen (R12) in de richting van de Leuvensesteenweg. Deze route wordt verduidelijkt met verkeersborden.

Na het bezoek aan ZOO Planckendael zul je de parkings enkel richting Leuven kunnen verlaten. Verkeer richting Mechelen volgt de omleiding via de Trianonlaan (N267).

Fietsers zullen de Leuvensesteenweg steeds kunnen gebruiken. Het fietspad aan één van beide kanten van de steenweg blijft steeds beschikbaar.

Parking

ZOO Planckendael beschikt over twee ruime parkings. Die kan je vinden op je GPS door het adres Leuvensesteenweg 582 in Mechelen te gebruiken.

  • Parking 1: aan de inkom - 400 plaatsen
  • Parking 2: aan de overkant van het dierenpark - 1600 plaatsen. Een tunneltje onder de Leuvensesteenweg brengt je veilig tot aan de inkom.

Parkeerticket: € 9,00/dag, € 25,00/jaar extra optie voor abonnees

Bij grote drukte openen we een derde parking met een extra capaciteit van nogmaals 350 auto's.