Voordelen

Naast onbeperkte toegang tot ZOO Planckendael en ZOO Antwerpen geniet je met je ZOO abonnement van een karrevracht voordelen*. We zetten ze allemaal even op een rijtje, want het zijn er heel wat!

abonnement aanvragen

365 dagen onbeperkt toegang tot ZOO Planckendael en ZOO Antwerpen.

Met je abonnement zwaaien de poorten van twee dierenrijken voor u open. Je bent altijd welkom in ZOO Planckendael en ZOO Antwerpen, wanneer en zo vaak je maar wilt. 365 Dagen per jaar*, want beide dierenparken zijn elke dag geopend.

* Tijdens de normale openingsuren

365 dagen welkom om 9u in plaats van 10u

Terwijl gewone bezoekers pas om 10 uur binnen kunnen, ben jij al welkom om 9 uur in ZOO Planckendael en ZOO Antwerpen. En geloof ons, dat is een echte aanrader.

Magische ochtenduur

Het vroege uurtje vóór bezoektijd is magisch. Je hoort alle dieren ontwaken, je ziet de dierenverzorgers aan het werk in de dierenperken en de hoveniers zijn druk in de weer op de paden. Maar verder zie je geen kat. Het lijkt wel of het dierenpark van jou alleen is.

Wist je trouwens dat de meeste dieren vroeg in de ochtend veel actiever zijn dan overdag? Misschien beginnen de leeuwen net aan hun ochtendgymnastiek!

10% korting in onze winkels

Iets leuks gezien in onze shops? Als abonnee geniet je van 10 % korting op al je aankopen in onze shops*. Hou bovendien het ZOOmagazine goed in het oog, want daar worden nog extra promoties voor abonnees aangeboden.

Dierenvriend

Door één van onze ZOO hebbedingetjes uit de shop mee naar huis te nemen, draag je ook je steentje bij aan het behoud van de natuur. Alle inkomsten gaan integraal naar de werking van onze dierenparken, onze missie van natuurbehoud of kortweg: naar de dieren!

* Niet geldig op verhuur, jetons voor draaimolen, postzegels, boeken, media, service artikelen en promoties. Deze korting wordt berekend en afgerond per artikel.

10% korting in onze restaurants

Je proeft, nipt en geniet 10% voordeliger* in alle horecapunten van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael.

* De korting wordt berekend en afgerond per artikel en is niet van toepassing in de automaten.

Ontbijt met dieren

Voor onze abonnees gaan de deuren van onze parken al om 9u open. Vroege vogels genieten trouwens ook tot 10u voor slechts € 3,60 van een verse croissant en een heerlijk kopje koffie, thee of chocolademelk in restaurant Savanne (ZOO Antwerpen) of Toepaja (ZOO Planckendael).

Breng je kleinkind mee voor maar €5,50 (mits aankoop van een 10-beurten kleinkinderkaart van €55)

Voor onze fiere grootouders mét een ZOO abonnement hebben we een aantrekkelijke formule uitgedokterd: de kleinkinderkaart. Je betaalt slechts € 55 voor een tienbeurtenkaart. Zo kan je tien keer langskomen met één kleinkind, of één keer langskomen met tien kleinkinderen.

Grote kleinkinderen

Het woord ‘kleinkind’ mag je trouwens erg ruim nemen. De kaart is immers geldig voor spruiten tot en met 17 jaar. Iedereen onder de 3 jaar komt er gratis in.

Het ZOOmagazine gratis in de bus

Je krijgt een jaar lang ons ZOOmagazine en WILD (voor de kids!) in de bus. Zo leren jong en oud onze dieren en parken vanbinnen en vanbuiten kennen. Boeiende artikels en prachtige foto’s vertellen je alles over het leven in onze dierenparken, ons wetenschappelijk onderzoek en onze projecten rond natuurbehoud. Maar ook de extra voordelen voor abonnees komen ruim aan bod!

Nieuws heet van de naald

Wil je het nieuws nog verser? Schrijf je dan in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Zo ontsnapt - tussen twee ZOOmagazines door - geen geboorte, verhuis of dierengebeurtenis aan je aandacht.

Word ook fan van ZOO Antwerpen en fan van ZOO Planckendael op Facebook en volg het nieuws uit onze parken op de voet!

Met je abonnement naar ZOO Serpentarium Blankenberge

Je bent met je abonnement ook van harte welkom in ZOO Serpentarium Blankenberge. Op vertoon van je abonnement zwaaien de deuren van onze reptielenzoo aan de Belgische kust voor je open. Je kan gratis binnenlopen. Droom je ervan oog in oog te staan met een korenslang? Spring op de trein en spoor naar het zeetje. Ook ZOO Serpentarium brengt je dichter bij de dieren. Dankzij je abonnement kan je vanaf nu dus zo vaak je wil naar ZOO Antwerpen, ZOO Planckendael én ZOO Serpentarium!

Exclusieve voordelen in andere parken

Met je abonnement pik je ook nog heel wat andere graantjes mee. Dankzij deze extra kortingen* is je ZOO abonnement pas écht goud waard… Want naast alle voordelen die je ZOO abonnement je biedt in onze parken, kan je er elders ook heel wat profijt mee doen.

Gratis toegang*

 • Dierentuin Artis (Amsterdam, NL): 2 x gratis toegang, geldig tot 31/12/2019.
 • Diergaarde Blijdorp (Rotterdam, NL): 2 x gratis toegang, geldig tot 31/12/2019.
 • ZOO Serpentarium (Blankenberge): gratis toegang

Speciale korting met ZOO abonnement*

 • GaiaZOO Kerkrade (Kerkrade, NL): 1 x 50% korting bij aankoop van een toegangsticket aan de kassa, geldig op openingsdagen tot 31/12/2019.
 • Plopsaland (De Panne) en Plopsaqua (De Panne): 40% korting voor iedereen vanaf 1 meter, geldig bij aankoop van een toegangsticket aan de kassa op openingsdagen tot 31/12/2019. Opgelet: kinderen jonger dan drie jaar en groter dan 1m moeten ook een ZOO-Planckendael abonnementskaart kunnen voorleggen (deze is te verkrijgen op aanvraag bij onze ledendienst of via ledendienst@kmda.org)
 • Plopsa COO (Coo) en Holiday Park (Duitsland): 40% korting voor iedereen vanaf 1 meter, geldig bij aankoop van een toegangsticket aan de kassa op openingsdagen tot 31/12/2019. Opgelet: kinderen jonger dan drie jaar en groter dan 1m moeten ook een ZOO-Planckendael abonnementskaart kunnen voorleggen (deze is te verkrijgen op aanvraag bij onze ledendienst of via ledendienst@kmda.org)
 • Plopsa Indoor (Hasselt) en Plopsa Indoor Coevorden (NL): 40% korting voor iedereen vanaf 1 meter, geldig bij aankoop van een toegangsticket aan de kassa op openingsdagen tot 31/12/2019. Opgelet: kinderen jonger dan drie jaar en groter dan 1m moeten ook een ZOO-Planckendael abonnementskaart kunnen voorleggen (deze is te verkrijgen op aanvraag bij onze ledendienst of via ledendienst@kmda.org)
 • Bobbejaanland (Lichtaart): 50% korting op het volwassentarief, geldig bij aankoop van een toegangsticket aan de kassa op openingsdagen tot 31/12/2019, niet geldig op dagen dat het park volzet is door een sold-out (check www.bobbejaanland.be).
 • De Efteling (Kaatsheuvel, NL):€ 4,00 korting op de aan de Efteling kassa vermelde toegangsprijs, geldig op alle openingsdagen tot 31/12/2019.
 • Phantasialand (Brühl, Duitsland): 50% korting op de standaard inkomtarieven. Geldig van 1/4/2019 tot en met 3/11/2019 en van 19/11/2019 tot en met 19/1/2020.
 • Speelgoedmuseum (Mechelen): 35% korting bij aankoop van een toegangsticket aan de kassa van het Speelgoedmuseum t/m 31/12/2019.
 • Museum voor Natuurwetenschappen (Brussel): €1 korting op de vaste en tijdelijke tentoonstellingen, geldig tot 31/12/2019.
 • Openluchtmuseum Bokrijk (Genk): 50% korting op de reguliere toegangsprijs voor volwassenen tijdens het zomerseizoen 2019 en tijdens winteravonden in Bokrijk. Voor concrete openingstijden, kijk op www.bokrijk.be.
 • Domein van de Grotten van Han: 40% korting op het standaard tarief, geldig tot 31/12/2019.
 • Toverland (Sevenum, NL): 20% korting aan de kassa op de inkomprijs 1.2m vanaf 30/03/2019 tem 01/11/2019.

Goedkoper naar ZOO Planckendael met Express

Als abonnee stap je na je treinreis met 50% korting op de Planckendael Express. De Planckendael Express vertrekt aan de achterzijde van Mechelen station en voert je in 10 minuutjes tot aan de ingang van ZOO Planckendael.

Koop een Blue-Bikeabonnement en je krijgt ook nog 2 ritten met de Blue-Bike gratis (gebruikt paswoord ikwilfietsenmetkmda op Blue-bike.be/kmda om de gratis ritten te verkrijgen).

Kring Derde Leeftijd

Ben je 55 jaar of ouder? Dan kan je tegen zeer democratische prijzen deelnemen aan de activiteiten van de Kring van de Derde Leeftijd.

Overtuigd?

Ja, ik wil een abonnement

Heb je al een abonnement? Controleer hier tot wanneer het geldig is en verleng tijdig zodat je geen dag mist!