Voordelen

Welkom terug! ZOO Planckendael is open! Tot en met 31 mei kunnen enkel abonnees ons bezoeken. Vanaf 1 juni kan ook het grote publiek dat. Iedereen hoort een bezoek te reserveren in een specifiek tijdsslot. Dat reserveren kan hier. Raadpleeg de veiligheidsmaatregelen die we nemen om je een veilig bezoek te garanderen. Tot snel, zorg goed voor elkaar!

Naast onbeperkte toegang tot ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael geniet je met je ZOO abonnement van een karrevracht aan voordelen*. We zetten ze allemaal even op een rijtje, want het zijn er heel wat!

Ontdek de prijzen van een abonnement 

365 dagen onbeperkt toegang tot ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael.

Met je abonnement zwaaien de poorten van twee dierenrijken voor u open. Je bent altijd welkom in ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael, wanneer en zo vaak je maar wilt. 365 Dagen per jaar*, want beide dierenparken zijn elke dag geopend.

* Tijdens de normale openingsuren

10% korting in onze winkels

Iets leuks gezien in onze shops? Als abonnee geniet je van 10% korting op al je aankopen in onze shops*. Hou bovendien het ZOOmagazine goed in het oog, want daar worden nog extra promoties voor abonnees aangeboden.

Dierenvriend

Door één van onze ZOO hebbedingetjes uit de shop mee naar huis te nemen, draag je ook je steentje bij aan het behoud van de natuur. Alle inkomsten gaan integraal naar de werking van onze dierenparken, onze missie van natuurbehoud of kortweg: naar de dieren!

* Niet geldig op verhuur, jetons voor draaimolen, postzegels, boeken, media, service artikelen en promoties. Deze korting wordt berekend en afgerond per artikel.

10% korting in onze restaurants

Je proeft, nipt en geniet 10% voordeliger* in alle horecapunten van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael.

* Deze korting wordt berekend en afgerond per artikel en is niet van toepassing in de automaten.

Ontbijt met dieren

Voor onze abonnees gaan de deuren van onze parken al om 9u open. Vroege vogels genieten trouwens ook tot 10u voor slechts € 3,60 van een verse croissant en een heerlijk kopje koffie, thee of chocolademelk in restaurant Savanne (ZOO Antwerpen) of Toepaja (ZOO Planckendael).

Breng je kleinkind mee voor maar €5,50 (mits aankoop van een 10-beurten kleinkinderkaart van €55)

Voor onze fiere grootouders mét een ZOO abonnement hebben we een aantrekkelijke formule uitgedokterd: de kleinkinderkaart. Je betaalt slechts € 55 voor een tienbeurtenkaart. Zo kan je tien keer langskomen met één kleinkind, of één keer langskomen met tien kleinkinderen.

Grote kleinkinderen

Het woord ‘kleinkind’ mag je trouwens erg ruim nemen. De kaart is immers geldig voor spruiten tot en met 17 jaar. Iedereen onder de 3 jaar komt er gratis in.

Het ZOOmagazine gratis in de bus

Je krijgt een jaar lang ons ZOOmagazine en WILD (voor de kids!) in de bus. Zo leren jong en oud onze dieren en parken vanbinnen en vanbuiten kennen. Boeiende artikels en prachtige foto’s vertellen je alles over het leven in onze dierenparken, ons wetenschappelijk onderzoek en onze projecten rond natuurbehoud. Maar ook de extra voordelen voor abonnees komen ruim aan bod!

Nieuws heet van de naald

Wil je het nieuws nog verser? Schrijf je dan in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Zo ontsnapt - tussen twee ZOOmagazines door - geen geboorte, verhuis of dierengebeurtenis aan je aandacht.

Word ook fan van ZOO Antwerpen en fan van ZOO Planckendael op Facebook en volg het nieuws uit onze parken op de voet!

Met je abonnement naar ZOO Serpentarium Blankenberge

Je bent met je abonnement ook van harte welkom in ZOO Serpentarium Blankenberge. Op vertoon van je abonnement zwaaien de deuren van onze reptielenzoo aan de Belgische kust voor je open. Je kan gratis binnenlopen. Droom je ervan oog in oog te staan met een korenslang? Spring op de trein en spoor naar het zeetje. Ook ZOO Serpentarium Blankenberge brengt je dichter bij de dieren.Dankzij je abonnement kan je vanaf nu dus zo vaak je wil naar ZOO Antwerpen, ZOO Planckendael én ZOO Serpentarium!

Exclusieve voordelen in andere parken

Met je abonnement pik je ook nog heel wat andere graantjes mee. Dankzij deze extra kortingen* is je ZOO abonnement pas écht goud waard…  Want naast alle voordelen die je ZOO abonnement je biedt in onze parken, kan je er elders ook heel wat profijt mee doen.

Omwille van de maatregelen die genomen worden rond COVID-19, waaronder het hanteren van een beperkte capaciteit, kunnen sommige parken onze abonnees tot nader order niet de gebruikelijke korting aanbieden bij hun bezoek. Een bezoek aan het standaard tarief en volgens de Corona maatregelen op hun website is wel mogelijk:

Gratis toegang*

Speciale korting met ZOO abonnement*

 • Bobbejaanland (Lichtaart): 50% korting op het volwassentarief, geldig bij aankoop van een toegangsticket aan de kassa op openingsdagen tot 31/12/2020, niet geldig op dagen dat het park volzet is door een sold-out.
  Opgelet: Bobbejaanland hantreert een aangepaste procedure voor een bezoek aan het park:
  • Maak een online reservatie via het reserveringsplatform op www.bobbejaanland.be
  • Selecteer de datum en het aantal personen
  • Betaal vervolgens 10 € per persoon als VOORSCHOT. Dit is eigenlijk een soort van “reserveringsgarantie” en dus zeker te zijn van je plaats
  • Eens toegekomen in het park ga je met het reserveringsdocument en je abonnementskaart naar “guest relations” om het resterende bedrag nog te voldoen.
  • Vervolgens kan het park bezocht worden.
 • Speelgoedmuseum (Mechelen): 35% korting bij aankoop van een toegangsticket aan de kassa van het Speelgoedmuseum t/m 31/12/2020.
 • Museum voor Natuurwetenschappen (Brussel): €1 korting op de vaste en tijdelijke tentoonstellingen, geldig tot 31/12/2020.
 • Openluchtmuseum Bokrijk (Genk): 50% korting op de reguliere toegangsprijs voor volwassenen tijdens het zomerseizoen 2020 in Bokrijk. Niet geldig op winteravonden. Voor concrete openingstijden, kijk op www.bokrijk.be.
 • Grotten van Han (Han-sur-Lesse): 40% korting op standaard tarief PASSHAN-ticket (niet enkel grotten). Geldig tot 31/12/2020.

Nieuw in 2020

 • Julianatoren: 50% korting aan de kassa op de reguliere kassaprijs op vertoon van een geldige abonnementskaart. Korting niet geldig in combinatie met andere acties en/of voorwaarden, niet inwisselbaar in specien, niet overdraagbaar of verkoopbaar aan derden. Geldig van 12 april 2020 t/m 25 oktober 2020. Uitgebreide voorwaarden vind je op www.julianatoren.nl.
 • Het Zwin: Volwassenen/studenten krijgen €2,00 korting aan de kassa op vertoon van een geldige abonnementskaart. Kinderen (<18 jaar) krijgen eenmalig gratis toegang (1 kind gratis per betalende volwassene). Geldig van 02/01/2020 t/m 31/12/2020.
 • DIVA: 15% korting bij aankoop van een toegangsticket per persoon aan de kassa, op vertoon van geldige abonnementskaart.

Goedkoper naar ZOO Planckendael met Express

Als abonnee stap je na je treinreis met 50% korting op de Planckendael Express. De Planckendael Express vertrekt aan de achterzijde van Mechelen station en voert je in 10 minuutjes tot aan de ingang van ZOO Planckendael. 

Koop een Blue-Bikeabonnement en je krijgt ook nog 2 ritten met de Blue-Bike gratis (gebruikt paswoord ikwilfietsenmetkmda op Blue-bike.be/kmda om de gratis ritten te verkrijgen).