Bereikbaarheid

Met de fiets

Wegenwerken aan ZOO Planckendael

Van maandag 17 tot en met vrijdag 28 juni wordt het wegdek tussen de spoorwegbrug nabij ZOO Planckendael en het kruispunt met de Trianonlaan (N267) vernieuwd.

Tijdens deze werken blijft ZOO Planckendael steeds bereikbaar.

  • Aangezien het fietspad mee vernieuwd wordt, kunnen fietsers niet over het fietspad rijden langs de kant van de weg waar gewerkt wordt. Zij moeten oversteken naar het fietspad aan de overzijde ter hoogte van ZOO Planckendael en ter hoogte van kruispunt Trianon.

Eigen fiets

Fietsers komende van het station (of Mechelen centrum):

Heen:

Van aan de voorzijde van het station (met de rug naar het station) linksaf op de Stationsstraat richting kanaal. Langs het kanaal fietsen (het kanaal niet oversteken) langs Hanswijkvaart, even later overgaand in Muizenvaart, tot aan fietsknooppunt 58. Daar pijltjes volgen richting knooppunt 64 via de Plankendaalstraat, Vennecourtlaan en Wupstraat, tot op de Leuvensesteenweg. Rechtsaf op het fietspad. Planckendael vind je na 200m op de Leuvensesteenweg. Parking 1 oprijden. Vlakbij de hoofdingang bevindt zich de fietsenstalling.

Terug:

Je kan de Leuvensesteenweg veilig oversteken via onze voetgangerstunnel en de Leuvensesteenweg volgen tot de Wupstraat. Opgelet bij het oversteken van deze drukke weg! Volg daar het pijltje richting fietsknooppunt 58 tot aan het kanaal. Rechtsaf richting Mechelen tot aan de Stationsstraat, net voorbij de spoorwegbrug. Het station bevindt zich een paar honderd meter verder.

De gedetailleerde wegbeschrijving vind je onderaan deze pagina.

Fietsers komende van Leuven langs het kanaal Leuven-Dijle:

Heen:

Kanaaldijk volgen tot fietsknooppunt 58. Daar pijltjes volgen richting knooppunt 64 via de Plankendaalstraat, Vennecourtlaan en Wupstraat, tot op de Leuvensesteenweg. Rechtsaf op het fietspad. Planckendael vind je na 200m op de Leuvensesteenweg. Parking 1 oprijden. Vlakij de hoofdingang bevindt zich de fietsenstalling.

Terug:

Terug naar het kanaal via de omgekeerde weg. U kan de Leuvensesteenweg veilig oversteken via onze voetgangerstunnel en de Leuvensesteenweg volgen tot de Wupstraat. Opgelet bij het oversteken van deze drukke weg! Daar pijltje richting fietsknooppunt 58 volgen tot aan het kanaal. Linksaf op de kanaaldijk richting Leuven.

Opgelet: op dit moment werkt Waterwegen en Zeekanaal nv op de Muizenvaart. Je wordt eerder afgeleid via de Prinsenveldstraat richting Leuvensesteenweg.

Blue Bike

Blue-Bike is de handige fiets aan het station. Met Blue-Bike geraak je na je treinreis gemakkelijk van het station in Mechelen tot Planckendael en terug. Om een fiets te ontlenen, heb je een Blue-bike kaart nodig (€12 / jaar). Planckendael abonnees krijgen bij aankoop van een Blue bike-abonnement 2 ritten gratis! Vul de kortingscode ikwilfietsen in bij registratie. In het Blue-bike station van Mechelen kan je een fiets lenen voor slechts 1 euro per dag. Je vindt Blue-bike aan de voorzijde van het station.

Fietsstalling

Vlakbij de hoofdingang bevindt zich de fietsenstalling.