Bereikbaarheid

Met de fiets

Eigen fiets

Fietsers komende van het station (of Mechelen centrum):

Heen:

Van aan de voorzijde van het station (met de rug naar het station) linksaf op de Stationsstraat richting kanaal. Langs het kanaal fietsen (het kanaal niet oversteken) langs Hanswijkvaart, even later overgaand in Muizenvaart, tot aan fietsknooppunt 58. Daar pijltjes volgen richting knooppunt 64 tot op de Leuvensesteenweg. Rechtsaf op het fietspad. Planckendael vind je na 200m op de Leuvensesteenweg. Parking 1 oprijden. Vlakbij de hoofdingang bevindt zich de fietsenstalling.

Terug:

Je kan de Leuvensesteenweg veilig oversteken via onze voetgangerstunnel en de Leuvensesteenweg volgen tot de Wupstraat. Opgelet bij het oversteken van deze drukke weg! Volg daar het pijltje richting fietsknooppunt 58 tot aan het kanaal. Rechtsaf richting Mechelen tot aan de Stationsstraat, net voorbij de spoorwegbrug. Het station bevindt zich een paar honderd meter verder.

De gedetailleerde wegbeschrijving vind je onderaan deze pagina.

Blue Bike

Met Blue-bike heb je altijd een fiets op zak en geraak je na je treinreis snel en eenvoudig van het station in Mechelen tot Planckendael en terug. Om een fiets te ontlenen, heb je een Blue-bikelidmaatschap nodig (€ 12 / jaar). Planckendael abonnees krijgen bij aankoop van hun eerste Blue-bikelidmaatschap € 6 korting! Vul de kortingscode bluebikevoorKMDA2024 in bij registratie op de website van Blue-bike. In het Blue-bike station van Mechelen kan je een fiets ontlenen voor slechts 2,5 euro voor de eerste 24u. Je vindt Blue-bike aan de voorzijde van het station. Ook vanaf locatie Station Mechelen (Arsenaal) fiets je vlot naar Planckendael.

Fietsstalling

Vlakbij de hoofdingang bevindt zich de fietsenstalling.