Bereikbaarheid

Met de fiets

UPDATE 31/10/2020 - ZOO Planckendael sluit op vraag van de overheid de deuren vanaf 2 november, voor een periode van zes weken. De gezondheid van ons allemaal komt op de eerste plaats. Met deze beslissing wil ZOO Planckendael de medewerkers uit de zorgsector ondersteunen en de veiligheid van haar bezoekers waarborgen. Wij blijven natuurlijk de beste zorg voor onze dieren garanderen. Alle verdere ontwikkelingen volgen we op de voet en we houden jullie op de hoogte. Bedankt voor jullie vertrouwen en begrip. Zorg goed voor jezelf en elkaar. #ZOOsamen

Eigen fiets

Fietsers komende van het station (of Mechelen centrum):

Heen:

Van aan de voorzijde van het station (met de rug naar het station) linksaf op de Stationsstraat richting kanaal. Langs het kanaal fietsen (het kanaal niet oversteken) langs Hanswijkvaart, even later overgaand in Muizenvaart, tot aan fietsknooppunt 58. Daar pijltjes volgen richting knooppunt 64 tot op de Leuvensesteenweg. Rechtsaf op het fietspad. Planckendael vind je na 200m op de Leuvensesteenweg. Parking 1 oprijden. Vlakbij de hoofdingang bevindt zich de fietsenstalling.

Terug:

Je kan de Leuvensesteenweg veilig oversteken via onze voetgangerstunnel en de Leuvensesteenweg volgen tot de Wupstraat. Opgelet bij het oversteken van deze drukke weg! Volg daar het pijltje richting fietsknooppunt 58 tot aan het kanaal. Rechtsaf richting Mechelen tot aan de Stationsstraat, net voorbij de spoorwegbrug. Het station bevindt zich een paar honderd meter verder.

De gedetailleerde wegbeschrijving vind je onderaan deze pagina.

Blue Bike

Blue-Bike is de handige fiets aan het station. Met Blue-Bike geraak je na je treinreis gemakkelijk van het station in Mechelen tot Planckendael en terug. Om een fiets te ontlenen, heb je een Blue-bike kaart nodig (€12 / jaar). Planckendael abonnees krijgen bij aankoop van een Blue bike-abonnement 2 ritten gratis! Vul de kortingscode ikwilfietsen in bij registratie. In het Blue-bike station van Mechelen kan je een fiets lenen voor slechts 1 euro per dag. Je vindt Blue-bike aan de voorzijde van het station.

Fietsstalling

Vlakbij de hoofdingang bevindt zich de fietsenstalling.