Bereikbaarheid

Met de fiets

UPDATE 18/04/2021 - ZOO Planckendael is open! Helaas zijn op vraag van de overheid onze gebouwen niet toegankelijk voor bezoekers. Daarom is een wandeling door het park een buitenbeleving. Abonnees hoeven enkel te reserveren tijdens de weekend-, feest-, brug en vakantiedagen. Voor het grote publiek is het altijd verplicht om te reserveren, ook op weekdagen. Koop eerst je ticket, en reserveer een tijdstip van aankomst. Dit geeft je toegang tot het park tot sluitingstijd. Reserveer hier je bezoek. Raadpleeg alle maatregelen die voor jouw en onze veiligheid genomen worden in het park. Tot snel, zorg goed voor elkaar!
Bezoekers in het park:
11%* * realtime % bezoekers t.o.v. de toegelaten max. coronacapaciteit.

Eigen fiets

Fietsers komende van het station (of Mechelen centrum):

Heen:

Van aan de voorzijde van het station (met de rug naar het station) linksaf op de Stationsstraat richting kanaal. Langs het kanaal fietsen (het kanaal niet oversteken) langs Hanswijkvaart, even later overgaand in Muizenvaart, tot aan fietsknooppunt 58. Daar pijltjes volgen richting knooppunt 64 tot op de Leuvensesteenweg. Rechtsaf op het fietspad. Planckendael vind je na 200m op de Leuvensesteenweg. Parking 1 oprijden. Vlakbij de hoofdingang bevindt zich de fietsenstalling.

Terug:

Je kan de Leuvensesteenweg veilig oversteken via onze voetgangerstunnel en de Leuvensesteenweg volgen tot de Wupstraat. Opgelet bij het oversteken van deze drukke weg! Volg daar het pijltje richting fietsknooppunt 58 tot aan het kanaal. Rechtsaf richting Mechelen tot aan de Stationsstraat, net voorbij de spoorwegbrug. Het station bevindt zich een paar honderd meter verder.

De gedetailleerde wegbeschrijving vind je onderaan deze pagina.

Blue Bike

Blue-Bike is de handige fiets aan het station. Met Blue-Bike geraak je na je treinreis gemakkelijk van het station in Mechelen tot Planckendael en terug. Om een fiets te ontlenen, heb je een Blue-bike kaart nodig (€12 / jaar). Planckendael abonnees krijgen bij aankoop van een Blue bike-abonnement 2 ritten gratis! Vul de kortingscode ikwilfietsen in bij registratie. In het Blue-bike station van Mechelen kan je een fiets lenen voor slechts 1 euro per dag. Je vindt Blue-bike aan de voorzijde van het station.

Fietsstalling

Vlakbij de hoofdingang bevindt zich de fietsenstalling.