Personen met een beperking

Ook in een rolstoel beleef je een avontuurlijke ontdekkingstocht

ZOO Planckendael doet zijn uiterste best om iedereen een aangename en avontuurlijke dag te bieden. Daarom vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk plaatsen toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers. Met uitzondering van het parcours ‘Wandelen door Bomen’ en het Afrikadorp (steile paden) zijn alle zones en wegen toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Gratis rolstoelen

Goed, de thuiszorgwinkels van de Christelijke Mutualiteit

In ZOO Planckendael staan moderne rolstoelen voor je klaar. Deze worden gratis ter beschikking gesteld door Goed, de thuiszorgwinkels van de Christelijke Mutualiteit. Even reserveren op voorhand is wel aan te raden.

RESERVEER JE GRATIS ROLSTOEL ONLINE

Tarieven

We hanteren voordeeltarieven voor personen met een beperking. Deze tickets zijn enkel te koop aan onze kassa op de dag van uw bezoek. Aangezien we online de noodzakelijke voorwaarden niet kunnen nakijken voor andersvaliden (en noodzakelijke begeleiders), zijn deze tickets niet online beschikbaar. Daarom hebben we bij de tickets reeds een korting doorgevoerd in de normale prijs die je verkrijgt aan de kassa.

Onze medewerkers zijn niet bevoegd om enige beoordeling te maken inzake een (niet) zichtbare beperking, daarom vragen wij om hiervoor een officieel document voor te leggen, zoals bijvoorbeeld:

  • een European Disability Card op jouw naam
  • een geldige verklaring van een onafhankelijke arts waarin bevestigd wordt dat je niet in staat bent om zonder hulp het park te bezoeken.
  • een attest van de mutualiteit waarin vermeld wordt dat je min. 66% andersvalide bent
  • een document van FOD Sociale Zekerheid met vermelding van min. 4 punten in de 1e pijler of min. 8 punten op de 3 pijlers in totaal; geldig op het ogenblik van je bezoek.

Indien je rolstoelgebruiker of blind bent, dien je deze verklaring niet voor te leggen. De begeleiders van rolstoelpatiënten en blinden krijgen ook korting op onze tarieven. Voor andere begeleiders gelden de normale toegangstarieven.

Speciale rondleidingen

ZOO Planckendael biedt rondleidingen aan op maat van iedereen. We raden je de rondleiding ‘Planckendael van A tot Z’ aan, aangezien we deze het best kunnen afstemmen op de noden van rolstoelgebruikers.

Toerisme voor Autisme

ZOO Planckendael neemt deel aan het project Toerisme voor Autisme en biedt een visueel stappenplan aan voor een bezoek aan het park. Aan de hand van dit stappenplan wordt het bezoek aan het park van begin tot eind overlopen. Op die manier weet je wat je van de daguitstap kan verwachten.

Toiletten en EHBO

In het park staan zeven toiletgroepen, die allemaal toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers (zie parkplan). Aan onze hoofdingang staat een volledig ingerichte EHBO-post. We helpen je er graag verder.

Shops en restaurants

Ook onze restaurants zijn perfect toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zowel individueel als in groep. Ook onze shop is gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je vindt er mooie en originele souvenirs.

Parkeerplaatsen

Vlakbij de nieuwe hoofdingang zijn 25 parkeerplaatsen voorzien voor mindervaliden.