Personen met een beperking

Ook in een rolstoel beleef je een avontuurlijke ontdekkingstocht

ZOO Planckendael doet zijn uiterste best om iedereen een aangename en avontuurlijke dag te bieden. Daarom vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk plaatsen toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers. Met uitzondering van het parcours ‘Wandelen door Bomen’ en het Afrikadorp (steile paden) zijn alle zones en wegen toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Gratis rolstoelen

In ZOO Planckendael staan moderne rolstoelen voor je klaar. Even reserveren op voorhand is wel aan te raden.

RESERVEER JE GRATIS ROLSTOEL ONLINE

Tarieven

We hanteren voordeeltarieven voor personen met een beperking. Deze tickets zijn enkel te koop aan onze kassa op de dag van uw bezoek. Aangezien we online de noodzakelijke voorwaarden niet kunnen nakijken voor personen met een beperking (en noodzakelijke begeleiders), zijn deze tickets niet online beschikbaar.

Onze medewerkers zijn niet bevoegd om enige beoordeling te maken inzake een (al dan niet) zichtbare beperking, daarom vragen wij om hiervoor een European Disability Card op jouw naam voor te leggen.

Mensen die een erkende beperking hebben, kunnen deze kaart eenvoudig aanvragen bij de organisatie waarbij ze erkend zijn.

In België kan dat bij deze instanties:

De noodzakelijke begeleider van gasten met een beperking krijgt ook korting op onze tarieven. 

Speciale rondleidingen

ZOO Planckendael biedt rondleidingen aan op maat van iedereen. We raden rolstoelgebruikers de rondleiding ‘Planckendael van A tot Z’ aan, aangezien we deze het best kunnen afstemmen op hun noden.

Toerisme voor Autisme

ZOO Planckendael neemt deel aan het project Toerisme voor Autisme en biedt een visueel stappenplan aan voor een bezoek aan het park. Aan de hand van dit stappenplan wordt het bezoek aan het park van begin tot eind overlopen. Op die manier weet je wat je van de daguitstap kan verwachten.

Toiletten en EHBO

In het park staan zeven toiletgroepen, die allemaal toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers (zie parkplan). Aan onze hoofdingang staat een volledig ingerichte EHBO-post. We helpen je er graag verder. De toiletten beschikken niet over een tillift.

Shops en restaurants

Ook onze restaurants zijn perfect toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zowel individueel als in groep. Ook onze shop is gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je vindt er mooie en originele souvenirs.

Parkeerplaatsen

Vlakbij de hoofdingang zijn, op parking 1, parkeerplaatsen voorzien voor mindervaliden. Er zijn ook aangepaste parkeerplaatsen voorzien op parking 2. Parking 2 maakt via een tunnel onder de Leuvensesteenweg verbinding met de rest van het park.