Bereikbaarheid

Met de trein

ZOO Planckendael is tijdelijk gesloten tot en met 19 april. We blijven alle verdere ontwikkelingen op de voet volgen en houden jullie hier op de hoogte. Onze excuses voor het ongemak. Tot snel, zorg goed voor elkaar!

2 Stations

Vanuit station Mechelen

Stap na je treinreis in Mechelen de Planckendael Express op. Je kan er niet naast kijken. Het is een prachtige bus met allerlei dieren op. Ze verbindt het station in Mechelen met ZOO Planckendael en rijdt vanaf de paasvakantie tot eind september: gedurende alle schoolvakantie-, weekend-, feest- en brugdagen. De Express vertrekt elke 15 minuten aan de achterzijde van Mechelen station en voert je in 10 minuutjes tot aan de ingang van ZOO Planckendael. Net als een limousine.

De Planckendael Express rijdt vanaf de paasvakantie tot eind september. Voor scholen en groepen rijdt hij – op reservatie - uit, wanneer je maar wil.

Vanuit station Muizen

Op wandelafstand van ZOO Planckendael. Download de route onderaan de pagina en wandel recht het park in.

Tip: na je treinreis geraak je gemakkelijk van het station in Mechelen tot ZOO Planckendael en terug met Blue-bike. Meer info over de Blue-bike

Meer info over de Planckendael Express

B-Dagtrips

Met een B-Dagtrip van de NMBS reis je goedkoper naar ZOO Planckendael én hoef je niet meer aan te schuiven aan de kassa. Combineer de B-dagtrip met onze Planckendael Express, met de bus, kom te voet of neem de Blue-Bike

Meer info over de B-Dagtrips