Bereikbaarheid

Met de trein

UPDATE 19/02/2021 - ZOO Planckendael is open! Helaas zijn op vraag van de overheid onze gebouwen niet toegankelijk voor bezoekers. Daarom is een wandeling door het park een buitenbeleving. Heb je een abonnement? Dan vragen we om voor weekend-, feest- en vakantiedagen een tijdstip van aankomst te reserveren. Voor het grote publiek is het altijd verplicht om te reserveren, ook op weekdagen. Koop eerst je ticket, en reserveer een tijdstip van aankomst. Dit geeft je toegang tot het park tot sluitingstijd. Reserveer hier je bezoek. Raadpleeg alle maatregelen die voor jouw en onze veiligheid genomen worden in het park. Tot snel, zorg goed voor elkaar!
Bezoekers in het park:
0%* * realtime % bezoekers t.o.v. de toegelaten max. coronacapaciteit.

2 Stations

Vanuit station Mechelen

Stap na je treinreis in Mechelen de Planckendael Express op. Je kan er niet naast kijken. Het is een prachtige bus met allerlei dieren op. Ze verbindt het station in Mechelen met ZOO Planckendael en rijdt vanaf de paasvakantie tot eind september: gedurende alle schoolvakantie-, weekend-, feest- en brugdagen. De Express vertrekt elke 15 minuten aan de achterzijde van Mechelen station en voert je in 10 minuutjes tot aan de ingang van ZOO Planckendael. Net als een limousine.

De Planckendael Express rijdt vanaf de paasvakantie tot eind september. Voor scholen en groepen rijdt hij – op reservatie - uit, wanneer je maar wil.

Vanuit station Muizen

Op wandelafstand van ZOO Planckendael. Download de route onderaan de pagina en wandel recht het park in.

Tip: na je treinreis geraak je gemakkelijk van het station in Mechelen tot ZOO Planckendael en terug met Blue-bike. Meer info over de Blue-bike

Meer info over de Planckendael Express