Bereikbaarheid

Met de trein

UPDATE 18/04/2021 - ZOO Planckendael is open! Helaas zijn op vraag van de overheid onze gebouwen niet toegankelijk voor bezoekers. Daarom is een wandeling door het park een buitenbeleving. Abonnees hoeven enkel te reserveren tijdens de weekend-, feest-, brug en vakantiedagen. Voor het grote publiek is het altijd verplicht om te reserveren, ook op weekdagen. Koop eerst je ticket, en reserveer een tijdstip van aankomst. Dit geeft je toegang tot het park tot sluitingstijd. Reserveer hier je bezoek. Raadpleeg alle maatregelen die voor jouw en onze veiligheid genomen worden in het park. Tot snel, zorg goed voor elkaar!
Bezoekers in het park:
0%* * realtime % bezoekers t.o.v. de toegelaten max. coronacapaciteit.

2 Stations

Vanuit station Mechelen

Stap na je treinreis in Mechelen de ZOO Planckendael Express op. Je kan er niet naast kijken. Het is een prachtige bus met allerlei dieren op! De Express verbindt Mechelen station in 10 minuten met ZOO Planckendael en rijdt vanaf de paasvakantie tot eind september: gedurende alle schoolvakantie-, weekend-, feest- en brugdagen. Voor scholen en groepen rijdt hij – op reservatie - uit, wanneer je maar wil.

Vanuit station Muizen

Dit station ligt op wandelafstand van ZOO Planckendael. Download de route onderaan de pagina en wandel recht het park in.