Bereikbaarheid

Planckendael Express

Stap na je treinreis in Mechelen de Planckendael Express op aan de achterkant van het station Mechelen. Je kan er niet naast kijken. Het is een prachtige bus met allerlei dieren op.

Ze verbindt het station in Mechelen met ZOO Planckendael en rijdt vanaf de paasvakantie tot eind september: gedurende alle schoolvakantie-, weekend-, feest- en brugdagen. Kijk hier na of de Express rijdt op de dag van je bezoek.

De Express vertrekt elke 15 minuten vanop de parking aan de achterzijde van Mechelen station en voert je in 10 minuutjes tot aan de ingang van Planckendael. Net als een limousine. Verlaat het station aan de achterzijde en volg “Planckendael Express pictogrammen” langs de wandelweg door de werf tot aan de parking.

De Planckendael Express rijdt enkel vanaf de paasvakantie tot eind september, gedurende alle schoolvakantie-, weekend-, feest-, en brugdagen. Voor scholen en groepen rijdt hij – op reservatie - uit, wanneer je maar wil.

Een host van ZOO Planckendael begeleidt je op het traject en geeft tekst en uitleg. De eerste Express vertrekt om 9u45 in Mechelen, de laatste rit vanuit ZOO Planckendael vertrekt een kwartier na het sluitingsuur van het park.

De twee Expressen rijden af en aan en kunnen telkens 140 bezoekers vervoeren. Abonnees die van een dagje Planckendael willen genieten, kunnen tegen een voordeeltarief dezelfde Express nemen voor hun ritje tot aan de poort. Tarief voor ticket heen & terug op standaarddagen, zonder reservatie (vanaf de paasvakantie tot eind september, gedurende alle schoolvakantie-, weekend-, feest- en brugdagen. Voor scholen en groepen rijdt hij – op reservatie - uit, wanneer je maar wil.

Een host van ZOO Planckendael begeleidt je op het traject en geeft tekst en uitleg. De eerste Express vertrekt om 9u45 in Mechelen, de laatste rit vanuit Planckendael vertrekt een kwartier na het sluitingsuur van het park. De twee Expressen rijden af en aan en kunnen telkens 140 bezoekers vervoeren.

Abonnees die van een dagje Planckendael willen genieten, kunnen tegen een voordeeltarief dezelfde Express nemen voor hun ritje tot aan de poort.

Tarief voor ticket heen & terug op standaarddagen, zonder reservatie (vanaf de paasvakantie tot eind september, gedurende alle schoolvakantie-, weekend-, feest- en brugdagen)

    Abonnees Groepen (vanaf 15 personen)
Kinderen < 3 jaar gratis gratis gratis
Kinderen (3 t/m 17) € 1,00 € 1,00 € 1,00
Volwassenen € 5,00 € 2,50 € 3,50
60+, andersvalide € 4,50 € 2,50 € 3,50

Wenst u meer informatie? Contacteer onze klantendienst via 03/224.89.10

De Planckendael Express op aanvraag voor scholen, groepen en bedrijven

Vanaf 35 personen kan u op alle dagen van het jaar de Planckendael Express reserveren. Indien u exclusiviteit wenst, rekenen wij een forfaitprijs aan van € 437,50*. Reservaties op basis van beschikbaarheid. Gelieve ten laatste 3 weken op voorhand te reserveren.
 

Tarief voor ticket heen & terug scholen & jeugdgroepen:

  • prijs per kind (3-17j): € 1,00*
  • prijs per volwassene: € 3,50*
  • info en reservatie via 03/224.89.35

Meer info over een schoolbezoek

Tarief voor ticket heen & terug groepen (organisaties, verenigingen, ...):

  • prijs per persoon: € 3,50*
  • info en reservatie via 03/224.89.35

Tarief voor ticket heen & terug bedrijven:

  • prijs per persoon: € 3,50*
  • info en reservatie via 03/224.89.36

* Prijzen inclusief 6% btw