Bereikbaarheid

Planckendael Express

UPDATE 31/10/2020 - ZOO Planckendael sluit op vraag van de overheid de deuren vanaf 2 november, voor een periode van zes weken. De gezondheid van ons allemaal komt op de eerste plaats. Met deze beslissing wil ZOO Planckendael de medewerkers uit de zorgsector ondersteunen en de veiligheid van haar bezoekers waarborgen. Wij blijven natuurlijk de beste zorg voor onze dieren garanderen. Alle verdere ontwikkelingen volgen we op de voet en we houden jullie op de hoogte. Bedankt voor jullie vertrouwen en begrip. Zorg goed voor jezelf en elkaar. #ZOOsamen

Stap na je treinreis in Mechelen de Planckendael Express op aan de achterkant van het station Mechelen. Je kan er niet naast kijken. Het is een prachtige bus met allerlei dieren op.

De Express vertrekt elke 15 minuten vanop de parking aan de achterzijde van Mechelen station en voert je in 10 minuutjes tot aan de ingang van ZOO Planckendael. Net als een limousine. Verlaat het station aan de achterzijde en volg “Planckendael Express” pictogrammen langs de wandelweg door de werf tot aan de parking. Een host van ZOO Planckendael begeleidt je op het traject en geeft tekst en uitleg.

Rijtijden Planckendael Express

De Planckendael Express rijdt enkel vanaf de paasvakantie tot eind september gedurende alle schoolvakantie-, weekend-, feest-, en brugdagen.

Voor scholen en groepen rijdt hij – op reservatie - uit, wanneer je maar wil. 

RIJDT DE PLANCKENDAEL EXPRESS OP DE DAG VAN MIJN BEZOEK?

De eerste Planckendael Express vertrekt om 9u45 in Mechelen, de laatste rit vanuit ZOO Planckendael vertrekt een kwartier na het sluitingsuur van het park. Twee bussen rijden af en aan en kunnen telkens 125 bezoekers vervoeren.

Tarief

Tarief voor ticket heen & terug op standaarddagen, zonder reservatie (vanaf de paasvakantie tot eind september, gedurende alle schoolvakantie-, weekend-, feest- en brugdagen).

Abonnees die van een dagje ZOO Planckendael willen genieten, kunnen tegen een voordeeltarief dezelfde Express nemen voor hun ritje tot aan de poort.

  Tarief heen & terug Abonnees Groepen (vanaf 15 pers.)
Kinderen -3 jaar gratis gratis gratis
Kinderen (3 t/m 17) € 1,00 € 1,00 € 1,00
Volwassenen € 5,00 € 2,50 € 3,50
60+, andersvalide € 4,50 € 2,50 € 3,50

Wens je meer informatie? Contacteer onze klantendienst via 03/202.45.40.

De Planckendael Express op aanvraag 

Vanaf 30 personen kan je op alle dagen van het jaar de Planckendael Express reserveren. Indien je exclusiviteit wenst, rekenen wij een forfaitprijs aan van € 437,50*. Reservaties op basis van beschikbaarheid. Gelieve ten laatste 3 weken op voorhand te reserveren.

Scholen & jeugdgroepen

Ticket heen & terug

Kinderen 3 - 17 jaar € 1,00*
Volwassenen € 3,50*

Meer info over een schoolbezoek. Reservatie via 03/202.45.40.

Groepen (organisaties, verenigingen, ...)

Ticket heen & terug

Prijs per persoon € 3,50*

Meer info over een groepsbezoeken. Reservatie via 03/202.45.40.

Bedrijven

Ticket heen & terug

Prijs per persoon € 3,50*

Meer info over een bedrijfsevenement. Reservatie via VIP@kmda.org.