Bereikbaarheid

ZOO Planckendael Express

UPDATE 18/04/2021 - ZOO Planckendael is open! Helaas zijn op vraag van de overheid onze gebouwen niet toegankelijk voor bezoekers. Daarom is een wandeling door het park een buitenbeleving. Abonnees hoeven enkel te reserveren tijdens de weekend-, feest-, brug en vakantiedagen. Voor het grote publiek is het altijd verplicht om te reserveren, ook op weekdagen. Koop eerst je ticket, en reserveer een tijdstip van aankomst. Dit geeft je toegang tot het park tot sluitingstijd. Reserveer hier je bezoek. Raadpleeg alle maatregelen die voor jouw en onze veiligheid genomen worden in het park. Tot snel, zorg goed voor elkaar!
Bezoekers in het park:
0%* * realtime % bezoekers t.o.v. de toegelaten max. coronacapaciteit.
ZOO Planckendael Express

Stap na je treinreis in Mechelen de ZOO Planckendael Express op aan de achterkant van het station Mechelen. Je kan er niet naast kijken. Het is een prachtige bus met allerlei dieren op.

De Express vertrekt elke 15 minuten aan de achterzijde van Mechelen station en voert je in 10 minuutjes tot aan de ingang van ZOO Planckendael. Net als een limousine. Verlaat het station aan de achterzijde en volg “ZOO Planckendael Express” pictogrammen tot aan het schuilhuisje van onze busverbinding. Daar kan je wachten op de volgende ZOO Planckendael Express.

Tarief

Tarief voor ticket heen & terug op standaarddagen (vanaf de paasvakantie tot eind september, gedurende alle schoolvakantie-, weekend-, feest- en brugdagen).

Abonnees die van een dagje ZOO Planckendael willen genieten, kunnen tegen een voordeeltarief dezelfde Express nemen voor hun ritje tot aan de poort.

KOOP JE TICKET VOOR DE EXPRESS ONLINE

  Tarief heen & terug Abonnees Groepen (vanaf 15 pers.)
Kinderen -3 jaar gratis gratis gratis
Kinderen (3 t/m 17) € 1,00 € 1,00 € 1,00
Volwassenen € 5,00 € 2,50 € 3,50
60+, andersvalide € 4,50 € 2,50 € 3,50

Wens je meer informatie? Contacteer onze klantendienst via 03/202.45.40.

Rijtijden ZOO Planckendael Express

De ZOO Planckendael Express rijdt enkel vanaf de paasvakantie tot eind september gedurende alle schoolvakantie-, weekend-, feest-, en brugdagen.

Voor scholen en groepen rijdt hij – op reservatie - uit, wanneer je maar wil. 

RIJDT DE ZOO PLANCKENDAEL EXPRESS OP DE DAG VAN MIJN BEZOEK?

De eerste ZOO Planckendael Express vertrekt om 9u45 in Mechelen, de laatste rit vanuit ZOO Planckendael vertrekt een kwartier na het sluitingsuur van het park. Twee bussen rijden af en aan en mogen telkens 115 bezoekers vervoeren.

De ZOO Planckendael Express op aanvraag 

Vanaf 30 personen kan je op alle dagen van het jaar de ZOO Planckendael Express reserveren. Reservaties op basis van beschikbaarheid. Gelieve ten laatste 3 weken op voorhand te reserveren.

Scholen & jeugdgroepen

Ticket heen & terug

Kinderen 3 - 17 jaar € 1,00*
Volwassenen € 3,50*

Meer info over een schoolbezoek. Reservatie via 03/202.45.40.

Groepen (organisaties, verenigingen, ...)

Ticket heen & terug

Prijs per persoon € 3,50*

Meer info over een groepsbezoeken. Reservatie via 03/202.45.40.

Bedrijven

Ticket heen & terug

Prijs per persoon € 3,50*

Meer info over een bedrijfsevenement. Reservatie via VIP@kmda.org.