Groepsbezoek

Rondleidingen

Heb je je altijd al afgevraagd wat de pot schaft bij de dieren in ZOO Planckendael? En of zij, net als wij, graag af en toe een babbeltje slaan? Schrijf je dan snel in voor één van onze ZOO Planckendael rondleidingen!

Reserveer je groepsbezoek

Een groepsbezoek met rondleiding reserveer je ten laatste 3 weken op voorhand. Voor een bezoek zonder gids of maaltijd is reserveren eveneens gewenst. Bekijk hier de tarieven voor particulieren en bedrijven, of bekijk de prijzen voor scholen en jeugdverenigingen.

Kies je ZOO Planckendael rondleiding!

Project Afrika

Hoe ZOO Planckendael aan natuurbehoud doet in Afrika

Natuurbehoud, iedereen vindt dat belangrijk. Maar hoe doe je dat nu? We buigen ons over de levenswijze, de problemen en de noden van onder andere bonobo’s en zebra’s in Afrika. Zijn onze wetenschappers aanwezig op het terrein? Wat doen ze daar? Hoe helpt hun onderzoek de dieren? Hebben ze oplossingen en hoe staat de lokale bevolking hier tegenover? Veel vragen met evenveel antwoorden.

Duur: 1 uur

Rovers en hun prooien

Overleven = eten en niet gegeten worden

Eten is niet vanzelfsprekend. Voor elk soort voedsel heb je een speciale uitrusting nodig. Daarom zijn er planteneters, vleeseters en zelfs alleseters. Hoe ziet hun gereedschap er uit? We kijken naar de schedels, de tanden, de spijsvertering van verschillende dieren en vergelijken ze met onze eigen ‘tools’. We komen terecht in voedselketens: leeuw eet zebra, zebra eet gras of mens eet koe, koe eet gras. Om te eindigen in een ingewikkeld voedselweb waarin alles met elkaar verbonden is en elk knooppunt belangrijk is. Smakelijk!

Duur: 1 uur

Op bezoek bij olifant Kai-Mook

Rondleiding in en rond de olifantentempel van Kai-Mook en haar familie

Kai-Mook ken je vast. Maar wil je weten hoe haar verblijf er precies uit ziet, wie er allemaal in haar familiegroep zit, hoe de olifanten verzorgd worden en hoe het met Kai-Mooks soortgenoten in India is gesteld? Rep je naar ZOO Planckendael.

Duur: 1 uur

Kleutersafari

Op ontdekking in de dierenwereld op maat van de allerkleinsten

Kleuters zijn volop hun omgeving aan het ontdekken. Ze leren de kleuren kennen. Ze zien groot en klein, dik en dun. Voor hen is ZOO Planckendael één wonderlijke ontdekkingsreis. We laten hen kijken naar kleurrijke vogels, lange giraffen, koddige koala’s of gepantserde neushoorns. Uitgekeken geraken ze nooit.

Duur: 1 uur

Leeftijd: vanaf 5 jaar

ZOO Planckendael van A tot Z

Een rondleiding langs enkele hoogtepunten van het dierenpark

De dieren in een dierentuin zijn de ambassadeurs voor hun wilde soortgenoten en voor natuurbehoud. Al onze dieren bezoeken in één uurtje, dat lukt niet. Maar we gaan wel op bezoek bij enkele heel belangrijke ambassadeurs. Je komt er alles te weten over hun kweekprogramma, over ons wetenschappelijk onderzoek en over heel wat interessante aspecten van die dieren. Apen, olifanten, monniksgieren en leeuwen: we doen er ons uiterste best voor om ze te behouden, niet alleen in ZOO Planckendael maar ook in hun eigen habitat.

Duur: 1 uur