Pers

ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael annuleren hun lichtfestivals

UPDATE 18/04/2021 - ZOO Planckendael is open! Helaas zijn op vraag van de overheid onze gebouwen niet toegankelijk voor bezoekers. Daarom is een wandeling door het park een buitenbeleving. Abonnees hoeven enkel te reserveren tijdens de weekend-, feest-, brug en vakantiedagen. Voor het grote publiek is het altijd verplicht om te reserveren, ook op weekdagen. Koop eerst je ticket, en reserveer een tijdstip van aankomst. Dit geeft je toegang tot het park tot sluitingstijd. Reserveer hier je bezoek. Raadpleeg alle maatregelen die voor jouw en onze veiligheid genomen worden in het park. Tot snel, zorg goed voor elkaar!
Bezoekers in het park:
0%* * realtime % bezoekers t.o.v. de toegelaten max. coronacapaciteit.

De dierenparken zien zich, met spijt in het hart, verplicht om hun lichtfestivals te annuleren. De lichtfestivals Alice in Wonderland in ZOO Antwerpen en Dinolights in ZOO Planckendael hadden in normale omstandigheden moeten plaatsvinden van 27/11 tot en met 10/01.

De politieverordening van 9 november die van kracht is op het hele grondgebied van de provincie Antwerpen verbiedt kerstmarkten, winterdorpen, gelegenheidsschaatsbanen en evenementen tot en met 31 januari 2021. Daaronder vallen jammer genoeg ook beide lichtfestivals, bevestigt Provinciegouverneur Berx.

In ZOO Planckendael waren de lichtobjecten al helemaal opgesteld, in ZOO Antwerpen draaide de opbouw op volle toeren. Beide parken keken uit naar deze lichtpuntjes, hoop in moeilijke tijden, maar de gezondheid van ons allemaal komt op de eerste plaats.

Wie een ticket kocht voor de lichtfestivals wordt persoonlijk gecontacteerd. Alle tickets worden terugbetaald. Downloa