Pers

ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael annuleren hun lichtfestivals

UPDATE 31/10/2020 - ZOO Planckendael sluit op vraag van de overheid de deuren vanaf 2 november, voor een periode van zes weken. De gezondheid van ons allemaal komt op de eerste plaats. Met deze beslissing wil ZOO Planckendael de medewerkers uit de zorgsector ondersteunen en de veiligheid van haar bezoekers waarborgen. Wij blijven natuurlijk de beste zorg voor onze dieren garanderen. Alle verdere ontwikkelingen volgen we op de voet en we houden jullie op de hoogte. Bedankt voor jullie vertrouwen en begrip. Zorg goed voor jezelf en elkaar. #ZOOsamen

De dierenparken zien zich, met spijt in het hart, verplicht om hun lichtfestivals te annuleren. De lichtfestivals Alice in Wonderland in ZOO Antwerpen en Dinolights in ZOO Planckendael hadden in normale omstandigheden moeten plaatsvinden van 27/11 tot en met 10/01.

De politieverordening van 9 november die van kracht is op het hele grondgebied van de provincie Antwerpen verbiedt kerstmarkten, winterdorpen, gelegenheidsschaatsbanen en evenementen tot en met 31 januari 2021. Daaronder vallen jammer genoeg ook beide lichtfestivals, bevestigt Provinciegouverneur Berx.

In ZOO Planckendael waren de lichtobjecten al helemaal opgesteld, in ZOO Antwerpen draaide de opbouw op volle toeren. Beide parken keken uit naar deze lichtpuntjes, hoop in moeilijke tijden, maar de gezondheid van ons allemaal komt op de eerste plaats.

Wie een ticket kocht voor de lichtfestivals wordt persoonlijk gecontacteerd. Alle tickets worden terugbetaald. Downloa