Pers

Qiyo - ambassadeur van de strijd tegen olifantenherpes

Morgen zou onze jonge olifant Qiyo 3 jaar zijn geworden in ZOO Planckendael. Helaas heeft het herpesvirus daar een stokje voor gestoken. Op 28 mei is ze heel plots gestorven. Haar dood mag niet voor niets geweest zijn en daarom roepen de verzorgers iedereen op om samen met ons de strijd aan te gaan met olifantenherpes.

Zowel in dierentuinen als in de natuur sterven, vooral jonge, olifanten aan dit virus. Er is tot op heden nog geen vaccin of afdoende medicatie tegen herpes ontwikkeld. Internationaal zetten we samen met collega-dierentuinen en universiteiten al jaren onze schouders onder onderzoek naar zo’n vaccin.

We willen olifantenherpes de wereld uithelpen.

Juist nu we Qiyo hebben verloren, zetten we die strijd extra gemotiveerd voort. Laat Qiyo ambassadeur zijn voor de strijd tegen olifantenherpes. Daarom hebben we een mooie foto van Qiyo en een sleutelhanger ontwikkeld die te koop zijn in onze shops in ZOO Planckendael. Zo blijft de herinnering aan Qiyo levend en steun je met een kleine bijdrage dit levensbelangrijke onderzoek. Je kunt ook een bijdrage storten op het rekeningnummer dat we speciaal voor dit onderzoek in het leven hebben geroepen: BE66 7350 1419 6643.

Elke bijdrage telt, elke bijdrage helpt.

Bedankt!