Pers

It's a girl! Djanoa's bonobobaby is een meisje!

UPDATE 31/10/2020 - ZOO Planckendael sluit op vraag van de overheid de deuren vanaf 2 november, voor een periode van zes weken. De gezondheid van ons allemaal komt op de eerste plaats. Met deze beslissing wil ZOO Planckendael de medewerkers uit de zorgsector ondersteunen en de veiligheid van haar bezoekers waarborgen. Wij blijven natuurlijk de beste zorg voor onze dieren garanderen. Alle verdere ontwikkelingen volgen we op de voet en we houden jullie op de hoogte. Bedankt voor jullie vertrouwen en begrip. Zorg goed voor jezelf en elkaar. #ZOOsamen

Het is 100% zeker, de kleine bonobobaby van Djanoa is een meisje! Dat is goed nieuws want bij bonobo’s zwaaien de vrouwen de plak. De bonobogroep in ZOO Planckendael bestaat momenteel uit 8 vrouwen en 6 mannen. Girl power verzekerd! Bij bonobo’s blijven de zonen hun hele leven bij hun moeder wonen. De dochters verhuizen naar een andere dierentuin wanneer ze een jaar of acht zijn. Kom genieten van de allereerste bonobobaby in ons gloednieuwe verblijf! Of bekijk de vertederende beelden via de link.

Stem op je favoriete naam!

Nu we het geslacht kennen, willen Djanoa’s verzorgers het bonobomeisje een naam geven. Liefst van al mét jullie hulp!

De verzorgers kozen 2 mooie namen uit in de Afrikaanse taal Lingala, de voertaal in de streek waar de bonobo’s leven. Nu is het aan jullie om de knoop door te hakken! Je kan de hele krokusvakantie stemmen op de Facebookpagina van ZOO Planckendael.