Pers

It's a girl! Djanoa's bonobobaby is een meisje!

Welkom terug! ZOO Planckendael is open! Heb je een abonnement? Dan hoef je niet te reserveren. Laat enkel je abonnementskaart zien aan onze ingang en wij geven je toegang. Voor het grote publiek is het nog verplicht om te reserveren. Koop eerst je ticket, en reserveer een tijdstip van aankomst. Dit geeft je toegang tot het park tot sluitingstijd. Reserveer hier je bezoek. Raadpleeg alle maatregelen die voor jouw en onze veiligheid genomen worden in het park. Tot snel, zorg goed voor elkaar!

Het is 100% zeker, de kleine bonobobaby van Djanoa is een meisje! Dat is goed nieuws want bij bonobo’s zwaaien de vrouwen de plak. De bonobogroep in ZOO Planckendael bestaat momenteel uit 8 vrouwen en 6 mannen. Girl power verzekerd! Bij bonobo’s blijven de zonen hun hele leven bij hun moeder wonen. De dochters verhuizen naar een andere dierentuin wanneer ze een jaar of acht zijn. Kom genieten van de allereerste bonobobaby in ons gloednieuwe verblijf! Of bekijk de vertederende beelden via de link.

Stem op je favoriete naam!

Nu we het geslacht kennen, willen Djanoa’s verzorgers het bonobomeisje een naam geven. Liefst van al mét jullie hulp!

De verzorgers kozen 2 mooie namen uit in de Afrikaanse taal Lingala, de voertaal in de streek waar de bonobo’s leven. Nu is het aan jullie om de knoop door te hakken! Je kan de hele krokusvakantie stemmen op de Facebookpagina van ZOO Planckendael.