NIEUW! Expeditie Bonobo

UPDATE 18/04/2021 - ZOO Planckendael is open! Helaas zijn op vraag van de overheid onze gebouwen niet toegankelijk voor bezoekers. Daarom is een wandeling door het park een buitenbeleving. Abonnees hoeven enkel te reserveren tijdens de weekend-, feest-, brug en vakantiedagen. Voor het grote publiek is het altijd verplicht om te reserveren, ook op weekdagen. Koop eerst je ticket, en reserveer een tijdstip van aankomst. Dit geeft je toegang tot het park tot sluitingstijd. Reserveer hier je bezoek. Raadpleeg alle maatregelen die voor jouw en onze veiligheid genomen worden in het park. Tot snel, zorg goed voor elkaar!
Bezoekers in het park:
1%* * realtime % bezoekers t.o.v. de toegelaten max. coronacapaciteit.

In continent Afrika hebben onze bonobo's een gloednieuw verblijf: Expeditie Bonobo. Zeg maar gerust een nieuw paradijs, want het is vijf keer groter dan voorheen. Meer ruimte dus voor verrassende ontmoetingen met deze mensapen.

Het verblijf heeft zeven locaties waaruit de dieren kunnen kiezen, één buiteneiland en drie termietenheuvels. Zie ze spelen, vlooien, klimmen, ruziën en het weer bijleggen. Van heel dichtbij. De dertien bonobo’s kiezen of ze bij elkaar zitten in groep of ze zich even afzonderen, precies zoals in de natuur. 

Koop je tickets online

 

De bonobo's zetten voor de eerste keer weer voet aan wal op hun buiteneiland. Eerst even voorzichtig gaan piepen, en nadien vrolijk slingeren tussen de touwen en palen. 

 

Boeiend pad

Onze bezoekers kruipen intussen in de huid van de avontuurlijke wetenschapper om de bonobo's in hun habitat te bestuderen. Hun tocht begint in het Congolese Kinshasa en gaat van daaruit dieper het woud in. Op naar het onderzoekskamp met hutten waar je voelt hoe er ter plaatse geleefd wordt. De keuken met voedselvoorraden, de douche oftewel gieter, zonnepanelen om elektriciteit op te wekken, hangmatten, lantaarns, veel kisten, tonnen en jerrycans: ze ademen het kampleven uit. Dan weer dieper het woud in, om uit te komen in het dorp waar het verzamelde onderzoeksmateriaal verder bestudeerd wordt. Beleef een avontuur vol leer- en speelgelegenheid. Want bedreigde dieren vertellen een belangrijk verhaal.

 

Mee op expeditie

Het nieuwe bonoboverblijf is gebaseerd op ons oorspronkelijke onderzoekskamp in het hart van de Congolese jungle. Via een avontuurlijk wandelpad bereik je een tent vol onderzoeksmateriaal, waar je het echte veldwerk ervaart. Je kruipt hier in de huid van een avontuurlijke wetenschapper en bestudeert de bonobo's in hun natuurlijke habitat.

Bestel je tickets online en volg het spoor van de bonobo's