Hoera! Er is een bonobobaby geboren!

ZOO Planckendael is open! Ben je een abonnee? Dan hoef je niet te reserveren. Voor het grote publiek is het wel verplicht om te reserveren. Koop eerst je ticket en reserveer een tijdstip van aankomst. Dit geeft je toegang tot het park tot sluitingstijd. Reserveer hier je bezoek. Raadpleeg alle maatregelen die voor jouw en onze veiligheid genomen worden in het park. Tot snel, zorg goed voor elkaar!
Bezoekers in het park:
0%* * realtime % bezoekers t.o.v. de toegelaten max. coronacapaciteit.

Blij bonobonieuws! Mama Djanoa beviel van een beeldige bonobobaby!

Het is ondertussen 100% zeker, de kleine bonobobaby van Djanoa is een meisje! Dat is goed nieuws want bij bonobo’s zwaaien de vrouwen de plak. De bonobogroep in ZOO Planckendael bestaat momenteel uit 8 vrouwen en 6 mannen. Girl power verzekerd! Bij bonobo’s blijven de zonen hun hele leven bij hun moeder wonen. De dochters verhuizen naar een andere dierentuin wanneer ze een jaar of acht zijn. Kom genieten van de allereerste bonobobaby in ons gloednieuwe verblijf!

Bonobobaby krijgt een naam

Jullie hebben massaal gestemd om Djanoa's bonobomeisje een mooie naam te geven! Bedankt allemaal! De kleine bonobo kreeg de naam... UNABII! Welkom in de Planckendael-familie kleine Unabii!

Herbekijk hieronder de beelden van de pasgeboren bonobobaby: